Kinematografia europejska: odkrywając perły kina niezależnego.
Aby wydedukować, czym jest wino, trzeba odróżnić skład jego detalów, gdy jest winogronem, sokiem z winogron a później winem. Sok z winogron przed fermentacją składa się przede wszystkim z wody oraz cukrów, a też z kwasów oraz innych substancji chemicznych w mniejszej ilości, jakie są odpowiedzialne za nieodwołalny skład wina. Fermentacja alkoholowa przekształca ogromną część cukrów z soku z winogron w trunek etylowy, jednakowoż zostawia inne intrygujące relacje, takie jak gliceryna. Niektóre z tych związków, jakie są bieżące w mniejszym stopniu, dają pewien zakres degustacji wina, tak jak oraz obecność garbników, jakie znajdują się w skórce winogron i wolno je uważać za naturalny konserwant, jaki pozwala winom starzeć się znacznie więcej aniżeli 5 lat, co potwierdza wina. Inne szczegóły dodaje się do wina w sposób sztuczny oraz składają się na to, co oznacza się dodatkami do wina. Dodatki te maja na celu stabilizować pewne związki (białka, kryształy winianu itd.), zmniejszyć pułap kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), specyfików przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).
1. Zobacz szczegóły
2. Zobacz szczegóły
3. Kliknij dla szczegółów
4. Zobacz stronÄ™
Sztuka uliczna w XXI wieku: muraliści, którzy kształtują nasze miasta.